Autor: Suzana Stojićević (suzana@021.rs)

Novi Sad
20.01.2018.
14:46 > 07:54
Spisak roditelja u Novom Sadu koji su odbili da vakcinišu svoju decu nije slat sanitarnoj inspekciji, jer je obrazac koji je trebalo da pedijatri popune, bio nepotpun, saznaje 021 u Domu zdravlja.
  • Sta nije jasno

    20.01.2018 20:46
    Filozofije tipa " stvar izbora roditelja" treba zestoko sankcionisati jer zakon kaze kalendar obaveznih vakcinacija! Sta tu nije jasno? U svim drugim sferama ne postujes zakon=budes kaznjen.. po cemu je ovo drugacije? Takve filozofije i filozofi su nas i doveli u situaciju da se proglasi epidemija morbila, a pri tom 70% njih ne zna razliku izmedju varicele, morbila i rubeole, ali imaju stav i misljenje
  • Gorin

    20.01.2018 14:08
    spin
    malo se spinuje sa ovim vakcinacijama. Vakcina treba da bude stvar izbora roditelja i tacka. jer roditelji znaju sta je najbolje za njihovo dete a sa druge strane snose i odgovornost. siguran sam da doktori koji vskcinisu dete u slucaju nekog problema brze bolje ce se truditi da se operu i distanciraju od odgovornosti. tako da ljudi sami birajte sta mislite da je najbolje za vasu decu
  • Lekar

    20.01.2018 13:54
    Stvar je jasna
    Ako ne vakcinisete vase dete, onda nemate sta da trazite kod lekara ako dete oboli od bolesti od koje bi ga vakcina zastitila. Toga ste valjda svesni? Ili ste samo licemeri najpametniji?
  • Molim?

    20.01.2018 12:10
    @svimprotivnicima
    Kakav formular? Ako se zna ko je, prijava na listu papira...
  • ja

    20.01.2018 12:00
    migranti
    migranti su doneli boginje i ostale zarazne bolesti a bice ih jos vise videcete
  • Mama

    20.01.2018 11:30
    Imate dva proizvidjaca koji prave mmr vakcine Trimovax i Priorix. Moja deca su u domu zdravlja primila Priorix sa punih godinu dana. Ovde prosipaju informacije o tome kako vakcinacija u drugim drzavama nije obavezna. To je zabluda. Tamo, da bi dete bilo upisamo u vrtic MORA biti vakcinisano, osim ako postoji opravdan razlog zasto ne moze. Ovde kod nas je sve na nivou teorije a preko prakse. Zato mi i jesmo ovde gde smo i ovakvi kakvi smo. Necemo ni kako mi hocemo. Bavimo se vakcinacijom koja je nekad bila podrazumevana, i bilo cim drugim da se ne bismo bavili sobom. Manite se kojekakvih nadrilekara. Nama nasi doktori ne valjaju a izvozimo ih lopatama i drugima su dobri. Srbija!
  • Svetlana NS

    20.01.2018 10:13
    Recite istinu
    Gospodo,deca nisu marva da se redom vakcinišu. Roditelji moraju dobiti odgovore od pedijatra šta sadrže vakcine, koje su posledice, ko ih proizvodi, ko ih kontroliše i KAKO se kontroliše ispravnost vakcine, ko odgovara za posledice. Pedijatri na upućena pitanja odgovaraju roditeljima da pitaju Institut Batutut u Beogradu, a na pitanja Batut odgovara da pitate svoje pedijatre. Roditelji su uplašeni jer se ovakvim postupcima izgubilo poverenje u lekare. Nema tog pritiska da će savesni i odgovorni roditelj pristati na vakcinisanje svog deteta bez osnovnih informacija.
  • LOL

    20.01.2018 10:01
    -Moje dete je kssnilo sa revakcinacijom pentaksima, jer nam niko nije rekao da treba da se vakcinise-. Svaki dan cujem nesto novo i apsurdno , zaista nisam znao da postoje roditelji koji ne znaju kalendar vakcinacije svog deteta! WTF. A sto se tic toga dali pedijatri obavljaju informativn razgovore sa roditeljima pa verujem da vecina ne, posto smatraju da su suvise malo placeni da bi i to obavljali.
  • Roditelj

    20.01.2018 09:58
    Vakcinacioni karton
    Fascinantno mi je da znaju koje dete nije vakcinisano, ali istovremeno ne znaju za starije kakav im je vakcinacioni karton. Zar postoji razlika? Zar nemamo svi zdravstvene kartone u kojima treba da pise da li smo ili nismo i cime vakcinisani? Uzgred, tim famoznim MMR-om se ne sme vakcinisati dete mladje od godinu dana.
    Naravno da nemam poverenja u ove nove vakcine, naravno da odlazem vakcinaciju koliko god mogu, naravno sa ni praksa ne zna nista osim da neko dete reaguje a drugo ne na vakcinu, naravno da ce se posledice videti tek kroz 5-10-15 godina. Uostalom, zasto tim istima vakcinama ne vakcinisu decu i u ravijenim zemljama Evrope? Zasto su namenjene samo “zemljama u razvoju”?
    Ne, nisam naivan, skolovan sam, ali prosto gledam malo sire i ne moze mi niko prodati pricu kroz par redova u nekim medijima. Vakciniacu svoje dete, ali tek kada budem 100% siguran da ta vakcina nece imati negativnih posledica po zdravlje mog deteta. Do tada, daleko im lepa kuca.
  • Prvo su došli po...

    20.01.2018 09:40
    Oznake na revere ko neće
    Ne zaboravite jednu stvar.
    Ovako će isto da bude kada stigne naređenje za čipovanje ljudi.
    Srbija prva u Evropi, Vođa presretan, kaže - ala liderujemo.
    Medijska hajka na neverne ljude.
    Predlozi za izopštenje iz društva ko odbije, osim kazni.
  • hihihi

    20.01.2018 09:25
    Kon$piratori, propade vam panemija
  • B

    20.01.2018 09:23
    tužno je
    što se mame "edukuju" na internetu i imaju "medicinske autoritete" kao što su karleuša i "dr" velkov...zato i imamo epidemiju šarlaha i boginja u 2018.
  • Salamander

    20.01.2018 09:02
    Pritisak !
    Kampanja uzasa koja oroizvodi kontraefekat!
    Vratite Torlak, normalsn, kakav je bio i svi ce se vakcinisati.
    Zasto nasilne vakcine od istih onih koji su nas bombardovali 1999 i ciji Uranijum jedemo i pijemo? Da nas dokurure vakcinama?
    Hocemo DOMACE vakcine!
  • Maca

    20.01.2018 08:44
    Sramota za DZ
    Odmah smenuti nacelnika pedijatrije a upozoriti direktira da ce sledeci put i njegova odgovornost se uspitati---- edukuju.upozoravaju.prete a sve je bilo foliranje..+objasnjenje prvo nije u redu formular..pa ko jectrebao to da kontrokise a sad se otkriva i pravi razlog..dogovor Kakve molbe roditelja da se saceka sa vec zakasnelom vakcinacijom!!!!Jer nemaju pedijatri znanja ponetog sa fakulteta i specijalizacije?ZATO SE U N SADU I SIRI EPIDEMIJA ...SRAMOTA ZA DOM ZDRAVLJA KAKAV KADAR IMA
  • av

    20.01.2018 08:27
    av
    jos jedna u nizu lazi i gluposti za koje niko nece odgovarati
  • Mama

    20.01.2018 07:35
    Petrovaradin
    Kao prvo laz je ga pedijatri razgovataju sa roditeljima o vakcinama. Moje dete je kssnilo sa revakcinacijom pentaksima, jer nam niko nije rekao da treba da se vakcinise. Da komsinica nije rekla da joj je dete dibilo vakcinu mije ni dan danas ne bi bilo revakcinisano. Niko u DZ nit pominje,niti pita Za MMR.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna